Nie pal proszeNie pal przy mnie, proszę !

Po raz kolejny nasza szkoła przystąpiła do ogólnopolskiego programu edukacji antytytoniowej dla uczniów klas I- III szkół podstawowych. W programie uczestniczyli uczniowie klas II i III.

Program realizowany był w formie pięciu spotkań warsztatowych, na których stosowano głównie metody aktywizujące. Treści w nim zawarte były uporządkowane w pewną całość i dotyczyły zdrowia - czym jest zdrowie i od czego zależy, co szkodzi zdrowiu i co robić, gdy jest zagrożone. Dzieci potrafiły pracować zarówno w grupie jak i indywidualnie. Poprzez zabawę zintegrowały się, a ich aktywność wzrosła. Były chętne do działań, a dzięki sympatycznej wiewiórce Wiki, która towarzyszyła im w zajęciach, mogły w interesujący sposób uzupełnić informacje i zgłębić tajniki wiedzy zdrowotnej.

Na ostatnim spotkaniu uczniowie wykonali plakaty, na których umieścili bardzo pomysłowe, ciekawe i wymowne treści z hasłem przewodnim ,,Nie pal przy mnie, proszę". We wszystkich wytworach dzieci wykazały dużą pomysłowość, ciekawe rozwiązania i twórczą ekspresję.

Koordynatorką programu była p. Maria Wiśniewska.

logo 100lecie

Kalendarz

Wrzesień 2021
P W Ś C Pt S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Licznik odwiedzin

Dzisiaj 61

W tygodniu 717