wolni od uzależnieńWOLNI OD UZALEŻNIEŃ

14 czerwca 2016 roku uczniowie klasy I i II gimnazjum uczestniczyli w Gminnym Dniu Profilaktyki, którego organizatorem w tym roku szkolnym był Zespół Szkół w Kocudzy. Tegoroczny Dzień Profilaktyki przebiegał pod hasłem „Wolni Od Uzależnień”. Spotkanie rozpoczęło się warsztatami profilaktyczno-wychowawczymi, których głównym celem było promowanie zdrowego stylu życia wolnego od używek, uwrażliwianie uczniów na problem uzależnień oraz kształtowanie asertywnych zachowań wśród młodzieży. Następnie odbyło się uroczyste podsumowanie i wręczenie nagród w ramach konkursów profilaktycznych, a mianowicie konkurs polonistyczny na fraszkę pod hasłem: „ Masz przed sobą całe życie” oraz plastyczny – plakat na temat „ Jestem wolny – nie uzależniam się”. Konkursy skierowane były dla uczniów klas VI, I, II i III gimnazjum. Celem konkursów było promowanie profilaktyki uzależnień wśród uczniów, podnoszenie świadomości dzieci i młodzieży na temat negatywnych konsekwencji wynikających z używania środków psychoaktywnych.

Wśród laureatów konkursów nasi uczniowie zajęli wysokie miejsca.

W konkursie na fraszkę :

I miejsce - Adam Fiedor – kl. I Gim
II miejsce -Karolina Krajewska kl. VI SP
III miejsce - Sebastian Mróz kl. III Gim

Natomiast plakat „ Jestem wolny – nie uzależniam się” II klasy naszego Gimnazjum zajął I miejsce w konkursie.

W dalszej części spotkania zostały rozegrane rozgrywki sportowe o puchar Dyrektora Zespołu Szkół w Kocudzy. Odbyły się mecze piłki ręcznej dla dziewcząt oraz mecze piłki nożnej dla chłopców. W tej konkurencji zarówno chłopcy jak i dziewczęta zajęły III miejsca.

Wszystkim zwycięzcom serdecznie gratulujemy !!!

I tak, w miłej i serdecznej atmosferze Gminny Dzień Profilaktyki dobiegł końca a my z uśmiechem na twarzy wybraliśmy się rowerami w drogę powrotną JJJ.

p. Agnieszka Dudzic

logo 100lecie

Kalendarz

Wrzesień 2021
P W Ś C Pt S N
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Licznik odwiedzin

Dzisiaj 61